Geschiedenis Scouting Han Jordaan

Het begon in Haaksbergen toen in 1928 een afdeling van de Nederlandse Padvindersvereniging werd opgericht. De plaatselijke initiatiefnemers waren Henk Nijland en de broers Henk en Frits Tankink. Na W.O. 2 werd de naam veranderd in de Han Jordaan Groep, naar het lid Han Jordaan(1918),, die in het concentratiekamp Mauthausen op 21 april 1945 omkwam.

Wat is Overvliegen ?

Overvliegen is een term die wij in onze scoutinggroep gebruiken. Met overvliegen bedoelen wij dat je word overgezet naar een andere groep.

Dit gebeurt wanneer je een leeftijd bereikt die aansluit op een andere groep. Dan gaat de leidinggevenden bij elkaar zitten en gaan vergaderen over wie er over kan vliegen of wie nog niet.

De avond van het overvliegen zijn de kinderen maar ook de ouders van harte welkom bij ons. Meestal word het overvliegen gedaan doormiddel van een spel of een feestelijke avond.

Wat houdt installeren in ?

Het installeren betekend; dat je word ingeleid in je nieuwe groep. Wij installeren na het overvliegen (lees meer bij het kopje overvliegen). Het installeren is een plechtige avond waarbij de ouders ook van harte welkom zijn.

Het installeren houd in dat je een wet moet oplezen je hebt bijv: de Welpenwet, of de Scoutswet. Voor elke speltak is er een andere wet die wat verteld over hun speltak.

Waarom gaan jullie Oud papier ophalen ?

Zoals u misschien weet is oudpapier erg belangrijk voor Scouting Han Jordaan, maar ook voor u! Door de opbrengsten kunnen we de contributie laag houden en leuke dingen doen.

Voor het ophalen zoeken wij een enthausiaste vrijwilliger(s). Vanaf 18 jaar kun je ons helpen.

We horen graag wie ons wil helpen!

Wat kost Scoutng ?

De contributie van onze club bedraagt €25,- per het kwartaal.

Kampen en losse activiteiten vallen hier buiten en dienen apart te worden betaald.

Daarnaast zijn er kosten voor ons scoutfit uniform.

Leden toegang